Rode kool #2

voor 4 tot 6 personen:

Ingrediënten :

  • 1 kleine rode kool , gekuist en in stukjes gesneden
  • boscoopappelen ( gelijk aan het gewicht van de kool ), geschild en in blokjes gesneden
  • bakken en braden
  • 3 el frambozenazijn
  • 6 suikerklontjes
  • 3 el vloeibare honing
  • 2,5 dl appelsap
  • peper , zout , 2 laurierbladjes
  • Bereiding :

    Verhit de boter in een ruime kom op een matig vuur. Stoof hierin de koolstukjes aan gedurende een half uur , voeg alsook de azijn eraan toe. ( intussentijd ook even omroeren ) daarna voeg je de helft van de appelen eraan toe . Vermeng alles goed . Kruid met peper en wat zout en doe er de laurierblaadjes bij . Overgiet met het appelsap. Zet het deksel op de kom en laat dit op een zacht vuurtje stoven gedurende 1u . Indien de kool nog niet zacht genoeg is , laat je ze nog wat verder stoven . Daarna de overige appeltjes toevoegen , de suiker en de honing ( indien je de kool nog wat zoeter wil , voeg je naar smaak nog wat honing of suiker erbij ) Laat dit alles nog een extra kwartier sudderen . Verwijder de laurierblaadjes.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *