Provençaals vispotje

voor 4 personen :

Ingredienten :

  • 2 uien , in stukken
  • 1 prei in ringen
  • 400 gr groene en gele paprika , in stukjes
  • 3 vleestomaten , ontveld en in stukken
  • 2 teentjes look , geperst
  • 30 gr boter
  • 1 blokje knorr bouquet provencale
  • snuifje provencaalse kruiden
  • 1 laurierblad
  • 1,25 dl witte wijn
  • 800 gr visfilet (koolvis , roodbaars of kabeljauw)
  • 2 dl room
  • 1/2 theelepel visbouillonpoeder
  • cayennepeper en zout
  • enkele druppels citroensap
  • 1 el tomatenpuree
  • Bereiding :

    De boter verhitten en de groenten hierin bakken. Bestrooi met de provencaalse kruiden en doe er het blokje bouquet proven?ale en het laurierblad bij. Doe de wijn erbij . Laat dit gedurende een 10 minuten stoven op zacht vuur.Snij de vis in stukken , besprenkel met wat citroensap en kruid met zout en cayennepeper. Doe de room bij de groenten , de tomatenpuree en het bouillonpoeder. Laat dit nog eventjes doorgaren en neem van het vuur. Meng de visstukjes onder de groenten en zet het deksel op de pan. Door de warmte zal de vis garen. Serveer met pasta .

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *