Pompoen – tomatensoep

voor 4 a 6 personen :

Ingredienten :

  • 1 kg pompoenblokjes
  • 1 ui , fijngesnipperd
  • 3 tomaten , ontveld , ontpit en in blokjes gesneden
  • wat boter
  • 1,2 liter kippenboillon
  • 1/2 dl room
  • wat gehakte basilicum
  • zout en peper
  • 1 theelepel currypoeder
  • 2 el geconcentreerd tomatenpuree
  • Bereiding :

    Verhit de boter in een kom en fruit er de ui glazig in. Laat een 10 minuutjes stoven. Doe er de pompoen en de tomaatstukjes bij ,de kippenbouillon en het tomatenpuree. Laat dit een 20 minuten koken met het deksel op de pan , op een zacht vuurtje. Mix de soep en doe er de kruiden bij en de room. Serveer ze goed heet.

    Variatietips :

    Pompoen – wortelsoep met saffraan :

    Dezelfde bereiding , maar vervang de tomaten door 3 wortelen in stukjes gesneden. Laat de basilicum en tomatenpuree eruit en doe er een potje saffraanpoeder bij.

    Gewone pompoensoep :

    Dezelfde bereiding , maar dan enkel pompoen en ui als groenten. Laat dan ook de currypoeder en tomatenpuree eruit.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *