Kruidenbrood

voor 1 groot plat brood :

Ingredienten :

  • 700 gr bloem
  • 25 gr verse gist
  • 4 dl lauw water
  • 1 dl olijfolie
  • 2 tl zout
  • Verder:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el verse kruiden ( bv. Rozemarijn , thijm )
  • peper en 1 tl zeezout
  • Bereiding :

    Maak brooddeeg volgens het recept van de ciabatta , maar zonder olijven. Rol het vrij dun uit tot een ronde lap en leg deze op een ingevet bakblik. Wrijf het deeg in met de helft van de olijfolie , de kruiden , peper en zout. Sprenkel er de rest van de olie over. Dek af met plasticfolie en laat 30 min rijzen. Verwarm de oven voor op 220 ‘C en bak het kruidenbrood in 25 a 30 min bruin.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *