Gehaktballen in kaassaus

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 600 gr. gemengd gehakt
  • 1 ei
  • paneelmeel
  • 3 el bloem
  • 1/2 liter melk
  • 100 gr. boter
  • 20 augurkjes ( fijngesneden )
  • 2 el kappertjes
  • wat peterselie
  • peper en zout
  • 1 el geraspte parmezaanse kaas
  • 70 gr. gemalen kaas
  • 1 el spaghettikruiden
  • snufje nootmuskaat
  • snufje gedroogde kervel
  • snufje oregano en dragon
  • 1 koffiel. provencaalse kruiden
  • snufje paprikapoeder , lookpoeder
  • Bereiding :

    Maak het gehakt aan met het ei , paneermeel , wat peper , provençaalse kruiden , lookpoeder ( naar smaak ) en paprikapoeder . Maak er balletjes van en bak deze in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende een half uur . Maak intussen de kaassaus : Laat de boter smelten in een kom, doe er de bloem bij . Vermeng goed en voeg al roerende de melk aan toe . Goed blijven roeren en wanneer het begint te koken nog een minuutje laten doorkoken . Voeg er de kaassoorten aan toe , de fijngesneden augurkjes en de kappertjes . En kruid met nootmuskaat , peper , spaghettikruiden , kervel , oregano en dragon. Napeer de gehaktballen met deze saus en serveer met pasta.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *