Blinde vinken in tomatensaus

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 4 blinde vinken
  • 1 flinke el boter
  • peper , zout en/of vleeskruiden
  • 1 ui , fijngesnipperd
  • 1wortel , in fijne blokjes
  • 1blik gepelde tomaten
  • 1/2 verkruimeld blokje vleesbouillon
  • 1 blaadje laurier , tijm volgens smaak
  • Bereiding :

    Neem een kookpot waar net 4 blinde vinken in passen. Smet de boter tot ze schuimend goudbruin is . Kruid het vlees met peper , zout en/of vleeskruiden . Schik ze in de pot en bak ze op een matig vuur 4 – 5 minuten aan elke kant. Doe de ui en wortel erbij en stoof deze een paar minuutjes mee. Doe er de gepelde tomaten bij , laurier , tijm en het verkruimeld bouillonblokje. Zet een deksel op de pot en laat dit een 15 minuten rustig garen . Wel opletten dat de tomatensaus niet verbrandt. Serveer met een gestoomd aardappeltje.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *