Appelbeignets

Ingrediënten :

  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • 4 el suiker
  • 6 el bier of spuitwater
  • 2 jonagold appelen , ontdaan van klokhuis , ongeschild in dikke schijfjes gesneden ( 1cm )
  • bloemsuiker
  • Bereiding :

    Scheid het eigeel van het eiwit . Meng de dooier met de bloem , 2 el suiker en bier of spuitwater tot een gladde massa. Klop het eiwit stijf met de overige 2 el suiker . Spatel dit voorzichtig door het beslag . Frituur verwarmen op 180 °C. Wentel de appelschijfjes eerst door de bloem , klop ze lichtjes af en haal ze door het beslag . Doe ze meteen in de hete frituurolie . Leg er max. 2 of 3 per keer in de olie . Bak ze aan elke zijde 3 minuten en laat ze uitlekken op een keukenpapier . Serveer meteen en bestrooi met wat bloemsuiker.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *